Parfym

Här har vi samlat parfymer för allas olika smaker! Få saker uttrycker din personlighet lika tydligt som den parfymen som du valt till din doft. Dofter är ett av våra främsta sinnen och vi kan reagera med hela kroppen när vi uppfattar en doft vi tycker om. Det kan skapa omedelbar attraktion, ibland innan man ens har sett personen som bär doften. Parfymen du väljer ska kännas som ”du”. Här på Beauty Bargain har vi samlat billiga och prisvärda parfymer som passar olika personligheter och smaker.

En del väljer en enda doft som de tycker är komplett och representerar dem på bästa sätt. Andra byter doft efter humör och tillfälle. Många har ofta en lättare doft på sommaren och en tyngre på vintern.

De olika termerna som används för att beskriva parfymer kan kännas förvirrande men handlar egentligen bara om vad de innehåller. Det som doftar gott i parfymer är eteriska oljor, dessa beskrivs som doftnoter. Oljorna är flyktiga och svåra att behålla på huden i sin mest koncentrerade form och därför måste parfymolja spädas ut för att bli användbar. Parfymer tillverkas i olika koncentrationsgrad och vad man föredrar är högst personligt. Parfym har en koncentration av parfymolja på 15–40 %, eau de parfume har 8–15 %, eau de toilette har 4–8 % och eau de cologne 3–5 % parfymolja. Koncentrationen gör parfymer med högre koncentrationsnivå oftast är dyrare medan en eau de toilette kan vara billigare.

Du kanske väljer en eau de parfum för den romantiska middagen, en body spray för gymmet och en eau de toilette till kontoret. Oavsett tillfälle, välj en parfym som tydligt visar vem du är!

Visar 51 av 51 produkter